Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с фаровете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с фаровете

Кажете ми как да реша проблема си. Не ми работи машинката с която се регулира по височина и в хоризонтална посока ъгъла на осветяване на десния ми фар. Въртят се зъбчатите колела на механизма, но фарът не помръдва.. Как мога да сменя машинката за повдигане на фара. Продават ли се нови такива или цял фар трябва да купувам. Доста трудно се кара нощем с такова никакво осветяване отпред пред автомобила
    алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

По-принцип 145-ците имат подобен проблем с фаровете и той е че вътре превъртат зъбчатките защото нямат ограничител и става гадно.Трябва да се разглабя фара и да се оправят/преди профилактиката имаше тема ма се затри /Вариянт е да си вземеш друг фар но го раздвижи да видиш дали работят механизмите
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Re: проблем с фаровете

Първоначално публикувано от koko
      Кажете ми как да реша проблема си. Не ми работи машинката с която се регулира по височина и в хоризонтална посока ъгъла на осветяване на десния ми фар. Въртят се зъбчатите колела на механизма, но фарът не помръдва.. Как мога да сменя машинката за повдигане на фара. Продават ли се нови такива или цял фар трябва да купувам. Доста трудно се кара нощем с такова никакво осветяване отпред пред автомобила
      Няма как да разглобиш фара и да смениш машинката със зъбите.
      По-добре си центровай фара спрямо другият в положение "0" и карай така.

Има и друг вариант, ако колата е с КАСКО - чупиш фара, застрахователят плаща като за нов, а ти го купуваш от някоя морга за 100-120лв.
      sigpic

Comment

Как става тази центровка на нула? Не те разбрах колега.както казах десния фар спря да реагира на механизма със зъбчатите колелца. Има ли друг начин да бутна рефлектора и да го зацепя някак неподвижно?
        алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

Първоначално публикувано от koko
          Как става тази центровка на нула? Не те разбрах колега.както казах десния фар спря да реагира на механизма със зъбчатите колелца. Има ли друг начин да бутна рефлектора и да го зацепя някак неподвижно?
          На "0" имам предвид да сложиш бутона, който е за реглаж т.е. в нормално положение.
          След това от винта за хоризонтален реглаж ще го компенсираш
          Настойваш разваленият фар спрямо другия и провери дали няма да ти присветват нощем Ако светкат, значи си високо и ги намали за да не дразниш другите колеги
          УСПЕХ
          sigpic

Comment

Working...
          X